– Ζυμαρικά, παραδοσιακά με αυγά και γάλα ή κλασικά χωρίς αυγά και γάλα, ζυμαρικά με προσθήκη διαφόρων λαχανικών ή μπαχαρικών όπως παντζάρι, σπανάκι, τομάτα, βασιλικό, κουρκουμά, πιπέρι τσίλι, μελάνι σουπιάς κ.α. Καθώς και ζυμαρικά ολικής αλέσεως από αλεύρι ολικής σιταριού, σίκαλης, ζέας, φαγόπυρου ή χαρουπιού.
– Τραχανά, με παραδοσιακές συνταγές, σε γλυκό, ξινό, ολικής ή με προσθήκη αποξηραμένων λαχανικων.
– Σούπες, όπως χορτόσουπα, μανιταρόσουπα κ.α
– Σάλτσες, τομάτας απλές, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βασικό συστατικό στη μαγειρική, καθώς και σάλτσες έτοιμες που χρειάζονται απλά ζέσταμα.
– Τοματοειδή, όπως λιαστή αποξηραμένη τομάτα ή τοματίνια, σκέτα ή σε ελαιόλαδο με βότανα. Επίσης θα βρείτε και προϊόντα τομάτας Σαντορίνης όπως τοματάκια ολόκληρα, χυμό τομάτας και πελτέ τομάτας.