– Όσπρια ελληνικής παραγωγής όπως ρεβύθια, φάβα Φενεού, φάβα Σαντορίνης, φάβα Σχοινούσας, φακές, φακές Εγκλουβής Λευκάδας, φασόλια και φασόλια γίγαντες Πρεσπών, φασόλια γίγαντες έγχρωμους Πρεσπών και φασόλια μαυρομάτικα. Και όσπρια εισαγωγής όπως φασόλια σόγιας, φακές κόκκινες, φακές μαύρες κ.α.
– Ρύζι ελληνικής παραγωγής όπως ρύζι γλασέ, καρολίνα, μπονέτ, νυχάκι αλλά και εισαγωγής όπως ρύζι basmati, arborio, ρύζι άγριο κ.α.
– Ριζότο και κριθαρότο ελληνικής παραγωγής όπως ριζότο με λιαστή ντομάτα, ριζότο με μανιτάρια, ριζότο με τρούφα, κριθαρότο με μανιτάρια και κολοκύθα, κριθαρότο με μελάνι σουπιάς και κουρκουμά κ.α.
– Σπόρους δημητριακών, ελληνικούς ή εισαγωγής όπως βρώμη, κριθάρι, σίκαλη, σιτάρι, φαγόπυρο, κινόα, λιναρόσπορο, ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο κ.α.